Allt om allt möjligt

Dyr datakurs för skojs skull


skrivet den 19 jan av Malin, klockan:13:57
 

Att plugga idag är nästan detsamma som ett tidsfördriv eller något man gör i brist på jobb. Det är gratis och det är låga krav, väljer man dessutom distans så ger det mycket fritid över utan att man alls behöver prestera något.

Lite om det kan man läsa i en av dagens ledare:
http://www.expressen.se/ledare/1.2295177/malin-siwe-laga-krav-ar-varre-an-fusk

 

Men är det verkligen så det ser ut om man struntar i statistiken och istället ser till verkligheten? Finns säkert många som inte fullföljer sina studier eller åtminstone inte gör det på ett tillfredställande sätt samt de som gör det för skojs skull. Tex om man vill blir lite bättre på data för hemmabruk så anmäler man sig till en datakurs för detta. Det är ju gratis, sen att datakurs faktiskt kostar en massa skattepengar är ju lätt att glömma av.


Men är detta verkligen en del av den stora bilden?
Nä knappast, jag tror säkert många börjar studera med de högsta intentionerna men att det sen av olika anledningar inte blir så. Kanske dels för att det via distans är väldigt lätt att hela tiden komma på något annat att göra, dels för att det är svårt osv. Men detta gäller säkerligen de som fysiskt befinner sig på läroanstalterna också. Dessa får ju också i högre grad mer studiemedel och kostar egentligen mer för något som glöms bort är hur många av de som pluggar på distans som faktiskt också jobbar.

 

Förslaget som nämnda ledare kommer med, att man får betala in en avgift som sen återges efter avklarad utbildning tycker jag är ett våldigt dåligt förslag för det skulle med en gång medföra att det blev en klassfråga. Det skulle då plötsligt bara vara de som hade möjlighet att sätta undan dessa pengar som skulle kunna studera. Bättre då att man får betala efter om man inte klarar sig.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed