Allt om allt möjligt

Första hjälpen för hunden = koppel och staket


skrivet den 20 jan av Malin, klockan:10:28
 

Första hjälpen för att slippa få sin hund tagen av varg, håll den kopplad alternativt lär in löslydnad nog för att hålla den inom ett acceptabelt avstånd.

 

Nu har väl ändå rovdjursdebatten och varghatet gått för långt, de som bor i de aktuella delarna av landet kanske skulle fundera på om de verkligen bör bo där om de inte kan samsas med några få vargar. De som har så mycket emot vargen kanske skulle fundera på vad de själva utsätter alla oss andra för genom sin hobby.

 

Citat från Aftonbladet

 ”För att jägarna skall få bedriva sin hobby utsattes vi för över 44 000 tusen trafikkollisioner med klövvilt under 2010. Årligen dör nio personer och ett 70-tal skadas svårt. Kostnaderna tas av samhället och via försäkringspremierna. För att skydda oss från jägarnas hobbyverksamhet byggs viltstängsel för över 50 miljoner. Viltet erbjuds också exklusivt skogsplantsfoder med framtida nationellt, årligt produktionsbortfall på miljardbelopp.” 

http://www.aftonbladet.se/debatt/article8436105.ab

 

Tänkvärda raser som ger ett något annorlunda perspektiv, alla vi andra ska alltså behöva acceptera 9 döda, 70 svårt skadade samt stora kostnader för stängsel, djur m.m. bara för att jägarna ska kunna bedriva sin hobby men oj om den hemska vargen tar en hund då blir det banne mig liv i luckan. Trots att betydligt fler jakthundar blir påkörda eller ihjälskjutna men det spelar tydligen inte lika stor roll. Det är bara när vargen tar en som det är fruktansvärt.

 

Nej alltså jag kan verkligen inte förstå mig på dessa jägare, själv skulle jag aldrig släppa mina hundar så vind för våg. De betyder för mycket för mig och av den anledningen tror jag på ett utvecklande ledarskap och samarbete så att jag helt enkelt kan styra min hund och se till så att inget händer den!


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

jan
20

vi ska kunna ha hunden lös på tomt,gårdsplan utan att befara dess liv,att ha det som i ryssland är rent ogenomtänkt

rotemästare , klockan:10:28

jan
20

Och vem tusan kan ha sin hund lös på de ställen du räknar upp utan risk för hunden om man inte bor i de ensligaste delarna av landet.

Om det är pga varg, trafik eller ansvar gentemot resten av samhället spelar ingen roll det är ingen rättighet att ha hund och det är än mindre en rättighet att den ska kunna vara lös hur som helst.

Malin , klockan:10:28

Comments are closed