Allt om allt möjligt

Headhunter - av dubbel betydelse


skrivet den 20 jan av Malin, klockan:22:22
 

Nu blir det lite om headhunting, dels i positiv bemärkelse då vi idag fick veta att sambon blivit headhuntad till ett nytt och mycket spännande projekt =).

Just att bli headhuntad känns såklart väldigt bra.
Själv får jag väl leta efter
lediga industrijobb

 

En annan variant av headhunting som känns väldigt mycket mindre bra är den på vargen. Efter mitt förra inlägg så har jag tänkt mer på det, och då framförallt de stupida argumenten som vargmotståndarna har.

De vill ju gärna måla upp en bild av att vargen är något som starkt inskränker allt vad liv på landsbygden innebär och att de och deras hundar mer eller mindre blir fångar i sitt eget hem.

 

Ytterligare citat från debattenVad som inte heller framgår i statistiken är att många jägare avstår från att släppa sina jakthundar där det finns varg. Denna kraftiga inskränkning av människors livskvalitet som valt att bo, arbeta och vistas på landet riskerar på sikt landsbygdens fortlevnad. ”
 http://www.aftonbladet.se/debatt/article8440768.ab 

 Men dra i bromsen lite och läs denna mening en gång till Denna kraftiga inskränkning av människors livskvalitet som valt att bo, arbeta och vistas på landet!!
Finn fem fel liksom, eller i alla fall något starkt överdrivet och felaktigt.
Det är INTE en rättighet att kunna släppa sina hundar vind för våg, inte någonstans och framförallt inte runt hemmet utan jaktlig anledning. Det är till och med MOT lagen om man nu ska vara riktigt petig.

Det strikta hundägaransvaret gäller faktiskt även jägare och deras hundar.
För det andra hur tusan tror de att de av oss som bor på landsbygden men ändå i närheten av vägar m.m. gör?
Hemma är det inne eller staket ute som gäller, under jakt då är det en avvägning om hur långt man vågar låta hunden jaga! Debatten saknar ju all rim och reson och det gäller inte hela landsbygden som vissa vill ha det till!


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed