Allt om allt möjligt

Mer om headhunting - efter varg!


skrivet den 21 jan av Malin, klockan:11:40
 

Ja, headhunting gällande vargen då!

 

Jag kan verkligen inte släppa detta ämne, det har fått såna enormt överdrivna proportioner och är så fyllt av felaktig fakta, snedvridna påståenden att det är skrämmande. Bortsett från det jag skrev i förra inlägget angående att ta ansvar för sin hund så är en annan intressant aspekt hur stor fara det egentligen är för hunden.

 

27 vargdödade hundar
1500 döda i trafiken

 

Känns rätt orealistiskt att hypa upp vargproblemet så mycket då, eller?

Och sen att risken till och med i vargområde är väldigt liten är något som gärna glöms bort

  Risken att en jakthund som jägaren väljer att släppa i ett vargrevir dödas av en varg är faktiskt bara en på 9000 jaktdagar! Den som jagar i ett vargrevir 30 dagar per år måste alltså i genomsnitt släppa hunden i vargreviret i 300 år för att angrepp ska ske.” 

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article8408710.ab

 

Statistiskt sett ska alltså varje enskild hund jaga i 300 år för att vara den som hamnar i vargens klor!!!!

Hur stort känns problemet då egentligen om man tänker till lite.

Och när det gäller ren kostnad för vad som blir förstört osv, hur ofta hör man folk som gnäller i högan sky för att älgar, rådjur eller dylikt förstår tex skog, stängsel eller annat?

Väldigt sällan. Gällande tamboskapen, klart att det är tråkigt för de som råkar ut för att få sina djur rivna men de är ju väldigt få och nu för tiden verkar ju de flesta tycka att skyddsjakt är helt ok, det är licensjakten som är problemet. Så om man får skydda sina djur, tar sitt ansvar gällande sin hund osv vad är då problemet. Det är licensjakten det hela handlar om.

 

Glöm inte heller att lära sig att ge första hjälpen till din hund dessutom om olyckan skulle vara framme oavsett vad som hänt!


Currently rated 1.5 by 392 people

  • Currently 1,496183/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed